"Quan van intentar

fer que callés,

vaig cridar."

Teresa Wilms Montt

una miqueta de la nostra HISTÒRIADes dels nostres inicis vam començar a organitzar activitats pels 25 de novembre a la Plaça de la Vila i manifestacions del 8m quan érem 5 o 6. Editaven butlletins que repartíem a la Rambla i llavors iniciavem algunes activitats com la "Carta a un Maltractador", una iniciativa que ens va proposar la Rosa Català i que hem continuat fent fins al dia d'avui.


Els tallers de català per a dones que -van ser una idea de la Neus Benavent- es van començar a fer amb una donació sindical i també continuan fins ara.


La Francesca Calaf ens va proposar la creació del Premi Donart per a artistes plàstiques del qual ella va ser comissària i que es va fer durant tretze anys fins al 2019. El projecte Fénix es va fer durant un temps per ajudar la recuperació de dones que sortien de situacions de violència.


Al nostre local venien dones víctimes de violències masclistes quan els recursos oficials eren molt pocs. Escoltàvem, informàvem i acompanyàvem, sovint amb el sentiment d'impotencia de no poder arribar a més.


Organitzem xerrades, presentacions de llibres i altres activitats de caire cultural, sempre des del feminisme i des de la reivindicació dels drets de les dones a anomenar-nos, a parlar de la realitat material de la nostra vida i els nostres cossos, anomenant els objectius de la lluita contra l’opressió social del gènere sobre el nostre sexe i la solidaritat amb lluites afins.


Les nostres activitats sempre han estat gratuites, portades a terme amb gràcies a les aportacions voluntaries, a les nostres quotes, a subvencions de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i a les que ocasionalment ens atorga l’ICD, a més de donacions sindicals i altres.


Des de l’any 2014 formen part del Casal de Dones "Ca La Tomasa", que vam aconseguir després de presentar una moció al ple de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i que compartim amb les companyes de Bullanga Feminista i dones d’altres grups i que es troba actualment al C/Bonaire 1 de Vilanova i La Geltrú.

La nostra opinió

Llistat d'articles d'opinió de les nostres companyes

Des de La Frontissa, defensem les nostres idees. Les compartim i reflexionem constantment sobre les vides i drets que ens mereixem les dones i les nenes.

Vives!

Llistat de feminicidis i altres crims masclistes a l'estat espanyol des del 25 de novembre de 2022. 

Des de La Frontissa, denunciem les Violències Masclistes que patim les dones i mantenim a la memòria les dones, nenes i nens víctimes del patriarcat.

Acompanyaments lingüístics

àrab /català

Per accedir a aquests serveis gratuïts, possa't en contacte amb nosaltres mitjançant qualsevol xarxa social o al telèfon 722 674561.

Tambè pots adreçar-te directament al Casal Dones Ca La Tomasa. Carrer Bonaire 1, Vilanova i la Geltrú, els matins dels dimarts i divendres des de les 9 a les 11:30 h i els dilluns i dijous des de les 15 a les 16:30 h.

Companya responsable: Amal Rachi.

Català I:
Alfabetització

Dimarts i dijous 9:30 h - 11:00 h

Àrab i inmersió

Català II:

Dimecres i divendres 9:30 h - 11:00 h

Inscripcions

Dimarts i dijous  15 - 17 h

Dimecres 20 i 27 de setembre de 19 a 20 h

i des del 3 d'octubre de 9:30 a 11 h 

Directament en l'horari de classes

(a partir del 4 d'ctubre)

Per accedir a aquests serveis gratuïts, possa't en contacte amb La Frontissa a info@frontissa.org o al telèfon 722 674561. Tambè pots adreçar-te directament

al Casal de Dones Ca La Tomasa dins dels horaris de les activitats.

Amb el suport de:

Especial Cesca Calaf

Des de La Frontissa, fem homenatge cap a una de les nostres companyes, l'artista plàstica que va impulsar un dels nostres projectes més destacats: DONART: Cesca Calaf

algunes imatges.

unsplash